Petorka iz Kragujevca vodi sajt sa najluksuznijim smeštajima na svetu, a na Balkanu postaju traženiji od bukinga

Oni sve rade onlajn, sastanče preko interneta, organizuju posao i prave planove za dalji razvoj. Marija Ilić, Snežana Mijajlović, Ana Adamović, Nina Marinković, Jovan Kuzmanović i Marko Petrović rešili su da se posvete turizmu i da na sajtu BlueSide Home predstave najluksuznije smeštaje iz celog sveta, a posebno one iz našeg okruženja. 

Ovaj tim iz Kragujevca ima dva cilja: da kontaktiraju vlasnike luksuznih smeštaja kako bi ih ponudili na pomenutom sajtu i da animiraju putnike da ih rezervišu ili da iznajme svoj smeštaj dok su na putu.

Trenutno se u njihovoj ponudi nalazi oko 2.500 smeštaja iz celog sveta, od toga oko 1.000 iz Srbije i balkanskih država.

U pitanju su luksuzne vile sa bazenom, stanovi, dupleksi, kućice za odmor u prirodi, hotelski apartmani…

Od Tare, Zlatibora, Kopaonika, Beograda do kuća na Jadranskom moru, u Parizu, jugu Francuske, Grčke i Španije. 

Pošto se retko sreću uživo, intervju za Priče sa dušom bio je lepa prilika da se tim platforme BlueSide Home, nedaleko od Gružanskog jezera, gde su mi ispričali kako funkcioniše projekat koji vode.

Marija je regionalna menadžerka prodaje za zemlje Balkana, a Snežana za ceo svet. Jovan je po profesiji prevodilac za engleski jezik, pa je njegovo angažovanje usmereno ka internacionalnoj prodaji, Nina vodi društvene mreže i bavi se video-produkcijom, dok je Ana travel agent za Srbiju i region.

Marija Ilić

„Mi se bavimo rentiranjem isključivo luksuznog smeštaja i promovišemo luksuzni lajf stajl. Od zemalja Balkana trenutno su nam nainteresantnije Srbija, Crna Gora i Hrvatska, gde najčešće dolaze inostrani gosti koji prate naš sajt. Gledamo da ponudimo delove sveta koji su primamljivi putnicima, da to budu mondenske destinacije, jer preko nas putuju ljudi koji mogu da plate skup smeštaj“, iskrena je Marija.  

Ana je radeći kao travel agent u Crnoj Gori stekla zavidno iskustvo u turizmu, pa sada lakše dobija nove klijente za BlueSide Home. Kaže da joj je moć ubeđivanja pomogla da dovede goste na platformu, kao što je radila ranije sa smeštajnim jedinicama na Jadranskom moru. Sa njom u timu je Marko, koji je zadužen za Grčku i London.

Timski rad: Nina, Snežana, Marija, Ana i Jovan

Jovan i Snežana komuniciraju sa ostatkom sveta, zbog čega često moraju da rade u sitnim satima ili da ustaju rano zbog vremenske razlike, najčešće sa Amerikom.   

„Gde god da se nalazi u svetu, svako može da nam se javi i da lako upiše svoju nekretninu. Sve je potpuno besplatno, bez ikakve nadoknade. To mogu da budu privatne vile, stanovi, velike nekretnine, hoteli, a otkad je stigla korona seoski turizam je postao posebno zanimljiv. Svi žele u prirodu, svi žele da budu izolovani, da odu negde sa društvom i  da se ne mešaju sa drugim gostima. Nekretnine koje sam spomenula su skupe, ali takva je situacija na tržištu, putnici sve više teže ka tome“, objasnila je Snežana.  

„Sa klijentima van Balkana komuniciram na engleskom i kontakt je direktan, telefonom ili preko video-veze, što nam je veoma važno. Iako sam studirao engleski, nisam ni sanjao da ću raditi u turizmu. Ovaj posao je došao u pravom trenutku, pa sada slobodno mogu da kažem da bih voleo da ostanem u ovoj industriji“, rekao je Jovan za Priče sa dušom. 

I mladoj Nini je ovo prvo angažovanje u turizmu.

Posebno joj je drago što kao Kragujevčanka može da promoviše i smeštaje u svom okruženju, u Šumadiji, ali i širom Srbije.

Nina i Ana

„Naša zemlja je i te kako bogata mestima za odmor. Ne mislim samo na banje i planine, već i na gradove u kojima se mahom nalazi naša ponuda. Obići gradska jezgra i pronaći adekvatan smeštaj, to je ono što nudimo gostima. Plus, tu su i dodatne usluge koje od svih platformi samo mi imamo.“

„Zanimljivo je da se dopisivanje između vlasnika nekretnine i gosta obavlja na maternjem jeziku. Bilo da vam Francuz piše na francuskom, vama će stići poruka prevedena na srpski, a njemu vaš odgovor na francuskom. Zahvaljujući tom interfejsu otklonili smo jezičku barijeru“, pojasnila je Snežana.

„Lepe i tražene usluge čine taj luksuzni lajf stajl koji sam spomenula, a to sve ide dodatno i plaća se na licu mesta. Reč je o konsijerž uslugama kao što su: prevoz od aerodroma do smeštaja i natrag, iznajmljivanje opreme za sportove, čuvanje dece, privatni vozač sa automobilom, turističke ture sa licenciranim vodičem, jednodnevne ekskurzije“, izdvojila je Marija Ilić.

Najlepši deo posla za celu ekipu su dobra komunikacija sa klijentima i zadovoljni turisti. Pogotovo ako je reč o rezervaciji u Srbiji, a posebno u njihovom rodnom Kragujevcu.  

„Drago nam je kad stranci dođu u Srbiju i lepo se provedu. A s druge strane, i kad naši odu negde preko i vrate se zadovoljni smeštajem. Meni lično je najveća satisfakcija kad neko iz Srbije postavi svoj apartman na našu platformu, zaradi novac od iznajmljivanja i onda pozove prijatelje da i oni prijave svoje nekretnine“, dodala je Snežana.

Petorka iz Kragujevca sprema se za letnju kampanju platforme BlueSide Home u Srbiji. Veruju u ovaj projekat i raduju se novim uspesima.

Ponosni su na to što kroz sajt na kojem rade mogu da podrže lokalnu privredu i da dovedu nove goste u svoj kraj.

Još više im znači što radeći u Srbiji, trenutno od svojih kuća, sa laptopovima na stolu, imaju kontakt sa celim svetom.  

Sajt BlueSide Home posetite preko OVOG LINKA i rezervišite smeštaj za vaše putovanje ili postavite vašu nekretninu.

O njima smo pisali i krajem 2020. godine, taj tekst nađite na ovom linku.

Tekst: Nenad Blagojević www.pricesadusom.com; Fotografije: DeKovachTekst i fotografije su u vlasništvu firme Priče sa dušom doo. Članak je moguće preneti na drugi sajt uz obaveznu objavu izvora članka i slika i objavu linka ka sajtu www.pricesadusom.com u tekstu i na kraju teksta. Članak nije dozvoljeno preneti u štampane medije. Tekst sadrži sponzorisane linkove. Hvala vam što poštujete autorska prava u Srbiji.

1 komentar

Super Super i trazio nesto o onom TRAVARU iz VRNJACKE BANJE gospon MAKSIC i naletim na VAS iz Kragujevca.Evo vam moj WEB pa samo neki vas kontakt ako mogu sutra ili u UTORAK da vas POZOVEM na 5 minuta?

Ostavite odgovor