Autoru Priča sa dušom u Dubrovniku dodeljeno PRIZNANJE za PROMOCIJU preduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Evropi

Dubrovnik, 23. mart 2019. godine, hotel Dubrovnik Palace

Autor i glavni i odgovorni urednik portala „Priče sa dušom“ i direktor „Medijske kuće Priče sa dušom doo“ iz Aranđelovca Nenad Blagojević dobitnik je priznanja „Stvaratelji za stoljeća“ za doprinos promociji preduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Evropi za 2018. godinu.

Ovo priznanje dodeljuje se pojedincima i organizacijama koji su svojim aktivnostima i projektima (u području marketinga i medija, obrazovanja i nauke, državne uprave i društvenog angažmana uopšte) posebno doprineli promociji preduzetništva, promociji njegovog značaja za ekonomski i društveni razvoj, promociji kulture preduzetništva, te promociji mogućnosti i područja razvoja preduzetništva.

Foto: Jovan Nedeljkov za Priče sa dušom

Internet sajt „Priče sa dušom“ nastao je 2014. godine, kroz želju njegovog autora i urednika Nenada Blagojevića da javnosti predstavi talentovane i vredne ljude iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i susednih država, njihove poslovne ideje, mala i srednja preduzeća, kreativne ljude i one koji su doneli bitne životne odluke i promenili svoje živote i posao na bolje.

Početkom 2016. godine sajt postaje najčitaniji portal u Srbiji u domenu životnih priča i mesečno ga poseti oko 100.000 čitalaca iz regiona, a najčitanije priče su iz domena preduzetništva, socijalnog preduzetništva, poljoprivrede i turizma. Na sajtu je do sada objavljeno oko 500 autorskih članaka, u kojima je više od 1.500 uspešnih ljudi iz Srbije, Hrvatske, BiH, Makedonije ispričalo svoje preduzetničke priče i životna iskustva.

Priznanje je Nenadu Blagojeviću uručeno na samitu „Stvaratelji za stoljeća“ koji je održan u Dubrovniku od 22.- 24. marta 2019. godine. Proces animiranja predlagača, predlaganje potencijalnih kandidata, obaveštavanje i animiranje kandidata kao i provođenje pisanih procedura, kao i konačno, odlučivanje o laureatima, trajao je 9 meseci (od 15.6.2018. do 12.3.2019. godine) a u procesu predlaganja kandidata učestvovala su 162 predlagača iz 9 zemalja.

Predloženo je 411 kandidata iz 8 zemalja (Austrija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Hrvatska, Italija, Makedonija, Slovenija i Srbija), a trinaestočlani nezavisni Međunarodni komitet koji je odlučivao o kandidatima, sastavljen je od eksperata za ekonomiju, marketing, finansije i preduzetništvo iz 5 (+3) zemlje.  

Uz prethodnu selekciju od Tajništva Komiteta, Komitet je od 411 kandidata i 112 nominovanih, odabrao i nagradio 56 najboljih pravnih i fizičkih lica, iz 6 zemalja, najzaslužnijih za razvoj preduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Evropi.

Nenad Blagojević predstavio je Medijsku kuću Priče sa dušom doo u Dubrovniku

U okviru projekta dodeljeno je sedam vrsta nagrada i priznanja „Stvaratelji za stoljeća“: za životno delo u poduzetništvu, za razvoj ideja, inovacije i investicije u poduzetništvu, za doprinos razvoju poduzetništva, za posebnu inicijativu i pregalaštvo u poduzetničkom stvaralaštvu, za doprinos promociji poduzetništva, kao i nagrada i priznanje „Mladi stvaratelji za stoljeća“ za doprinos razvoju poduzetništva i nagrada i priznanje osobama za izraziti profesionalizam u obavljanju osnovnog javnog poziva. 

Jedan od ciljeva projekta „Stvaratelji za stoljeća“ je i usmeravanje pažnje šire javnosti na velike vizionare i lidere sutrašnjice čiji su neustrašivost, rad, znanje, kreativnost i vrhunski rezultati, temelj i glavni pokretač napretka zajednice u kojoj živimo, te kreator razvojnih izazova za novo vreme.

Medijska kuća Priče sa dušom zahvaljuje se međunarodnim ekspertima što su prepoznali vrednosti za koja se zalažemo kao i čitaocima koji šire glas Priča sa dušom koji se daleko čuje.

3 komentara

Важан је глас као и приче душа које надахњују. Све што имамо да вреди, потире се на овим просторима. Кад овакви примери буду уобичајени и овај портал постане непотребан, бићемо спашени као друштво. Све до тад биће од непроцењивог значаја, као подстицај али и као потврда друштвено корисне делатности.

Ostavite odgovor