Posle slike na INSTAGRAMU javila joj se italijanska ZVEZDA: Haljine iz Pazara na sceni San Rema

Otkad ih poznajem, Amina (32) i Rasim Hasanbegović (36) veruju u čuda. Ne opterećuju se uspehom, ne jure popularnost, ali zato vredno i pošteno rade i ne očekuju mnogo zauzvrat. Zato im se i dešavaju mnoge lepe stvari koje im univerzum šalje, a koje drugima deluju kao da su iz bajke.

Kod Hasanbegovića u Novom Pazaru, nedavno na kafi

Poslednje u nizu dešavanja ovog skladnog bračnog para iz Novog Pazara je želja mlade italijanske pop zvezde, devetnaestogodišnje Alis Paba (Alice Paba), pobednice muzičkog takmičenja The voice of Italy za 2016. godinu da nosi Amininu haljinu na čuvenom festivalu italijanske kancone San Remo.

– Ništa nije slučajno, sve se odigrava s nekim razlogom. Suprug i ja obično tek kasnije shvatimo zbog čega smo negde očigledno morali da budemo. Prošlog leta, u kompleksu Klinci village resort u Crnoj Gori učestvovali smo na modnoj reviji. Predivno je mesto za odmor, sakriveno od gužve, kao u Bajaginoj pesmi „Na skriveno te vodim mesto“. Tamo je bila modna stilistkinja iz Milana Silvija Stefanini i baš tog dana je organizovala neko fotografisanje. Upoznali smo se i razmenili kontakte – priča mi Amina Priču sa dušom u svom domu u Novom Pazaru.

U januaru 2017. godine bračni par Hasanbegović odlazi u Milano na sastanak povodom otvaranja prodajnog lokala u tom gradu, ali i koristi priliku da popriča sa poznatom stilistkinjom. Amina svojim pratiocima na instagramu pokazuje novu jaknu koju je dizajnirala i obukla, a to primećuje i mlada zvezda pop muzike.

– Nosila sam jaknu iz nove kolekcije, sa dosta ručnog rada na njoj. Pevačica Alis Pabo ju je videla na internetu, pozvala Silviju i tako došla do mene. Odmah smo se dogovorile da moju jaknu nosi na konferenciji za novinare povodom 67. izdanja festivala San Remo, a na samom nastupu i neku od mojih haljina. Specijalno za nju tematski sam dizajnirala svečane elegantne haljine i poslala joj poštom. Gledala sam da zadržim svoj stil, a da se uskladim sa mlađom generacijom jer Alis ipak ima samo 19 godina. Još uvek se nismo upoznale, ali verujem da ćemo popiti kafu kad otvorimo butik u Milanu, centru evropske mode – sigurna je Amina.

Pitam je i kako je uspela da iz jednog malog grada kao što je Novi Pazar napravi tako veliki uspeh? Da li to znači da nije važno gde živite već šta i kako radite?

– Upravo tako, a u mom poslu izuzetno je važna podrška mog supruga. Nas dvoje sve ovo radimo sa mnogo ljubavi i vere, ali nikad ništa ne potenciramo i nikad ne idemo glavom kroz zid. Imamo utisak kao da nas vuče neka veća sila, nafaka koju vam Bog odredi. Na vama je da se trudite, da radite i da date svoj maksimum, a Rasim i ja ga dajemo i tako nam se šanse i novi putevi sami otvaraju – kaže Amina.

– Suprug je dosta uključen u posao sa haljinama, uvek je tu, daje svoje ideje, sve se zajedno dogovaramo. Delimo i posao i život. On mi je i životni i poslovni saputnik. Mislim da je ključ našeg uspeha to što imamo i delimo i veru i ljubav i podršku – iskrena je.

Amina Hasanbegović je postala poznata po svojim unikatnim haljinama i venčanicama još 2013. godine, a veliko interesovanje za njenim komadima nastaje kada folk pevačica Svetlana Seka Aleksić počinje da ih nosi. Trenutno su izuzetno aktuelni kaputi kojima osvaja Beograđanke (u koncept radnji Supermarket u Uzun Mirkovoj ulici), a sve su popularnije upravo jakne koje nosi i italijanska zvezda, sa spojem tradicije i ručnog rada i modernog dizajna.

– Nema dana a da nekome ne pošaljem neki od proizvoda širom sveta. Amerika, Australija, Nemačka, Italija, Švajcarska – moda se razlikuje od države do države, ali su ljudi očigledno prepoznali unikatni rad kao dobar – ispričala je Amina za Priče sa dušom, a njene prethodne intervjue možete naći na sledeća dva linka.

Tekst: Nenad Blagojević www.pricesadusom.com (prenos teksta dozvoljen uz link ka www.pricesadusom.com u skladu sa Pravilima korišćenja i uslovima oglašavanja)

Fotografije: privatna arhiva, Amina Hasanbegović

Ostavite odgovor