One su otvorile jedini eko-hostel na selu, a sada na livadi pod Bukuljom prave PRVI FESTIVAL BLUZA kod nas

Žene koje vode Branč, prvi ekološki hostel na selu, ovog leta su otišle korak dalje i sa Konjičkim klubom Aranđelovac turistima pripremile jedinstven muzički ugođaj.

Ideja da grad pod Bukuljom dobije prvi festival bluza u Srbiji stiže od Jelene Obradović, koja je godinama na čelu Konjičkog kluba i koja se trudi da sa svojim timom što više razvije turizam u Aranđelovcu.

Festival „Roll and blues“ prvi put će se održati ove godine 29, 30. i 31. jula od 19 sati, na livadi od dva hektara, na obronku zelene Bukulje, gde kako kažu organizatori, ne izvire samo kisela voda, već i zvuci uzvišene emocije i dobre energije.

U četvrtak 29.7. nastupaju Partibrejkersi, Inspektor Blaža, Karakondžula, Cotton picker i Texas Flood, a sutradan Ničim izazvan, Serbonarium i di-džejevi.

Poslednjeg dana jula, u subotu 31.7, ulaz će biti besplatan zahvaljujući Opštini Aranđelovac koja je platila troškove, a u programu su: Ascend, Cowabunga, Lole & BluesAR Band, Sirova koža i Zona B.

„Naša ideja je da turistima koji dolaze u Aranđelovac ponudimo bogat muzički program. Turista će doći zbog mineralne vode i drugih stvari, ali mora da postoji i neka zabava za njega. On će preko dana provesti vreme istražujući turističke destinacije, probati sjajna šumadijska vina i gastronomiju ovog kraja, a uveče uživati na koncertima.“

„Ponuda turizma Aranđelovca može da se razvija samo na načine koji su primereni potrebama današnjih turista, a to su upravo dodatni sadržaji poput festivala koji pravimo. Nadam se da ćemo svake godine imati ovakvo muzičko leto u Aranđelovcu“, rekla je Jelena Obradović.

Posetioci koji budu želeli da prenoće, mogu da prespavaju u kampu sa tušem (obezbeđeno je četrdesetak mesta za šatore). Za goste koji dolaze automobilom tu je parking od 40 ari, a dobro došli su i motociklisti.

„Od dodatnih programa izdvojila bih našeg veoma poznatog street art umetnika Stefana Brakovića Stenlija koji će oslikavati ljude vodenim bojama i to u neobičnom kombiju koji nam je poklonio jedan Englez, gost našeg hostela. Dolazi nam i Sonja iz Nemačke, baristkinja koja će pripremati kafe tokom festivala. To je neuobičajeno za koncerte na kojima se uglavnom pije pivo, ali smo želeli da imamo i kafu za one koji ne vole alkohol“, istakla je Jelena za Priče sa dušom.

Kako bi sve bilo u šumadijskom stilu, Jelena je otkrila da će se dok bendovi budu nastupali, u posebnom delu predstaviti proizvođači ovog kraja.

Tu će moći da se kupe domaći proizvodi sa manifestacija „Vredne ruke“ u teglicama i flašicama (sokovi, slatko, džem), dok će se na štandovima sa strane prodavati samo domaća vina iz Šumadije (uključujući i poznati roze od kupine iz hostela Branč) i pivo Nektar iz Republike Srpske, jedino pivo u okruženju koje nije u vlasništvu inostranih korporacija.  

Opredelili smo se za bluz jer takav festival trenutno ne postoji u Srbiji. Nekada davno je organizovano nešto slično u sali „Amerikana“ Doma omladine, ali sada toga nema. S druge strane, u Srbiji ima mnogo poštovalaca te muzike, pa smo sa zadovoljstvom okupili skoro sve domaće autorske bluz bendove. Naravno, tu je i rok i alternativni rok, pa posetiocima obećavamo nezaboravan provod u Bukoviku kraj Aranđelovca.

Više informacija o kupovini ulaznica pronađite na sledećem sajtu.

Tekst: Nenad Blagojević www.pricesadusom.com;  Fotografije: DeKovachTekst i fotografije su u vlasništvu firme Priče sa dušom doo. Članak je moguće preneti na drugi sajt uz obaveznu objavu izvora članka i slika i objavu linka ka sajtu www.pricesadusom.com u tekstu i na kraju teksta. Članak nije dozvoljeno preneti u štampane medije. Hvala vam što poštujete autorska prava u Srbiji.

8 komentara

Kakav je to festival bluza na kome svira Inspektor Blaža? Osim toga, autor se mogao bolje raspitati pre nego što je kvalifikovao nešto kao PRVO kod nas, ali vidim da su se već javili poznavaoci bluza i Voxstocka – pravog bluz festivala.

Sve je ovo super, samo nije ovo prvi festival bluza u Srbiji 😉 Bio je ranije na Košutnjaku u Beogradu Voxstock blues festival.

Стварно у шумадијском стилу.Мора да су од деда и баба испод Букуље слушале блуз уз виски и еспресо.Поздрав са Опленца!

Ovo je sve divno, ali gledajte da barem ako mora u EKO selu koristite barem jednu umesto dve plasticne slamcice u jednoj casi!

Sjajan provod sinoć! Pun pogodak, trebalo nam je nešto ovako u bližem okruženju. Sve čestitke i pohvale za organizaciju! 🍻🖖

Ostavite odgovor