Prvo su otvorile eko-hostel na selu, a sada na livadi pod Bukuljom prave JEDINI FESTIVAL BLUZA kod nas

Žene koje vode Branč, prvi ekološki hostel na selu, leta 2021. su otišle korak dalje i sa Konjičkim klubom Aranđelovac turistima pripremile jedinstven muzički ugođaj.

Ideja da grad pod Bukuljom dobije prvi festival bluza u Srbiji stiže od Jelene Obradović, koja je godinama na čelu Konjičkog kluba i koja se trudi da sa svojim timom što više razvije turizam u Aranđelovcu.

Festival „Roll and blues“ prvi put se održao 2021, a ove godine očekujte ga od 28. do 31. jula na livadi od dva hektara, na obronku zelene Bukulje, gde kako kažu organizatori, ne izvire samo kisela voda, već i zvuci uzvišene emocije i dobre energije. Festivalske kapije otvaraju se u 18 sati, a zatvaraju u 3 sata posle ponoći.

„Naša ideja je da turistima koji dolaze u Aranđelovac ponudimo bogat muzički program. Turista će doći zbog mineralne vode i drugih stvari, ali mora da postoji i neka zabava za njega. On će preko dana provesti vreme istražujući turističke destinacije, probati sjajna šumadijska vina i gastronomiju ovog kraja, a uveče uživati na koncertima.“

„Ponuda turizma Aranđelovca može da se razvija samo na načine koji su primereni potrebama današnjih turista, a to su upravo dodatni sadržaji poput festivala koji pravimo. Nadam se da ćemo svake godine imati ovakvo muzičko leto u Aranđelovcu“, rekla je Jelena Obradović.

Posetioci koji budu želeli da prenoće, mogu da prespavaju u kampu sa tušem (obezbeđeno je četrdesetak mesta za šatore). Za goste koji dolaze automobilom tu je parking od 40 ari, a dobro došli su i motociklisti.

U četvrtak 28.7. nastupaju Konstrakta i Zemlja gruva.

„U četvrtak, između ostalih, pored Konstrakte i Zemlje gruva nastupaju i Who see i Smoke Mardeljano, a u petak El prezidente, Mortal kombat, Prti bee gee i mnogi drugi. U subotu ćemo dočekati Raw hide i Zonu B sa Jovanom Savićem Loletom, kao i Texas flood, a u nedelju stižu Ritam nereda i Del arno band. Detaljan program sa svim izvođačima pogledajte na našem sajtu“, istakla je Jelena.

Opredelili smo se za bluz jer takav festival trenutno ne postoji u Srbiji. Nekada davno je organizovano nešto slično u sali „Amerikana“ Doma omladine, ali sada toga nema. S druge strane, u Srbiji ima mnogo poštovalaca te muzike, pa smo sa zadovoljstvom okupili skoro sve domaće autorske bluz bendove. Naravno, tu je i rok i alternativni rok, pa posetiocima obećavamo nezaboravan provod u Bukoviku kraj Aranđelovca.

Više informacija o kupovini ulaznica pronađite na sledećem sajtu.

Tekst: Nenad Blagojević www.pricesadusom.com;  Fotografije: DeKovach;

10 komentara

Kakav je to festival bluza na kome svira Inspektor Blaža? Osim toga, autor se mogao bolje raspitati pre nego što je kvalifikovao nešto kao PRVO kod nas, ali vidim da su se već javili poznavaoci bluza i Voxstocka – pravog bluz festivala.

Sve je ovo super, samo nije ovo prvi festival bluza u Srbiji 😉 Bio je ranije na Košutnjaku u Beogradu Voxstock blues festival.

Стварно у шумадијском стилу.Мора да су од деда и баба испод Букуље слушале блуз уз виски и еспресо.Поздрав са Опленца!

Ovo je sve divno, ali gledajte da barem ako mora u EKO selu koristite barem jednu umesto dve plasticne slamcice u jednoj casi!

Sjajan provod sinoć! Pun pogodak, trebalo nam je nešto ovako u bližem okruženju. Sve čestitke i pohvale za organizaciju! 🍻🖖

Strava ideja.
Devojke svaka cast.
Naravno, bez pljuvatora koji nista dobro ne vide ni u cemu, nista. Kakvi toksicni ljudi, pitam se kako je njima samima sa sobom.
No nebitni su, treba ih svuda samo sankcionisati.
Veliki pozdrav za Eko kamp i muzicki festival ❤ Jos neka dobra zdrava hrana I vrh ! Samo napred, treba mnogo njih da se ugleda na vas ❤

Ostavite odgovor