PRVI PUT NA SELU predavanje o digitalnom marketingu: Uz pesmu petlova i sok od zove u Ovsištu kraj Topole

Kako su pristizali, tako su se redom posluživali slatkim od belih trešanja i šljiva.

Nakon toga probali su domaće mekike koje je umesila gospođa Miljojka Lukić, a posle kratkog predaha prešli u salu za sastanke gde je održano tročasovno predavanje Nenada Blagojevića o digitalnom marketingu, „Kako da napravite uspešan blog i od njega zaradite“.

Izlaganje su povremeno pozdravljali i petlovi sa druge strane prozora, što nikome nije zasmetalo, jer je ideja bila da se radionica održi upravo u autentičnom seoskom ambijentu.

Učesnici iz Smedereva, Čačka, Aranđelovca, Kragujevca, Gornjeg Milanovca, Topole i Beograda došli su 28.9.2019. godine u Seosko-turističko domaćinstvo Moka u selo Ovsište, u opštini Topola, da bi saznali kako da pokrenu blog sa kvalitetnim i čitanim sadržajem, odnosno na koji način da uplove u novinarsko preduzetništvo i kako da unovče svoj talenat za pisanje objavljivanjem popularnog sadržaja.

Programeri, blogeri, turistički vodiči, preduzetnici, digitalni marketari, turistički radnici, dizajneri, fotografi, proizvođači meda i jedna učiteljica imali su brojna pitanja, ali su podelili i svoja iskustva o radu na internetu i društvenim mrežama.   

Glavni i odgovorni urednik sajta Priče sa dušom, Nenad Blagojević pojasnio je sadašnjim i budućim blogerima kako radi i zarađuje najpozitivniji sajt u Srbiji (www.pricesadusom.com), kako nastaju viralne priče, kako se određuje tema bloga, a kako dobar naslov, kao i koji su najbolji načini za obraćanje publici. Diskutovalo se i o dobrim i lošim primerima naslova i sadržaja na srpskom internet tržištu, kao i o temama koje su potencijalni izvor zarade u budućnosti.

Po staroj srpskoj tradiciji, posle višečasovnog rada, prešlo se za trpezu, za stolove u dvorištu, gde su Miljojka i Verko Lukić, vlasnici domaćinstva Moka, sa unucima poslužili domaćinski ručak.

U jednom trenutku, dok su se jela smenjivala na tanjirima, Miljojka je donela dve saksije pune ljutih papričica, koje je svako mogao da ubere i da se pošteno „oljuti“.

Tu, pod orahom, nastavljeni su razgovori o digitalnom marketingu, o potencijalima koje treba iskoristiti, o oblastima koje srpski blogeri još uvek nisu obradili i o poslovanju na internetu.

Ovo je bio prvi susret „digitalaca“ na selu, u organizaciji Medijske kuće Priče sa dušom doo iz Aranđelovca, a sledeći je planiran na proleće 2020. godine.

Fotografije: DeKovach

Ostavite odgovor