TRAŽIO JE SESTRU 30 godina i našao je preko Priča sa dušom: „Ulepšali ste mi život, jedva čekam susret sa bratom“

U petak u 23.15 sati objavio sam tekst o Francuzu srpskog porekla koji traži svoju sestru Biljanu i već u subotu pre podneva stigla je prva informacija. Poznata voditeljka i novinarka Irina Vukotić podelila je tekst na svom fejsbuk profilu, kao i oko 200 mojih čitalaca, i ubrzo joj se javila najbolja drugarica njene sestre, Milica, ćerka Biljane koju smo tražili. Prepoznala je svoju majku sa fotografija na sajtu Priče sa dušom. Odmah posle Irine javilo mi se još nekoliko Užičana sa sličnom informacijom.

– Nenade, mnogo vam hvala, presrećna sam. Ulepšali ste mi život. Brata nisam videla 40 godina i sada napokon imam informacije o njemu“ – rekla mi je Biljana u telefonskom razgovoru i prisetila se nezaboravnih odlazaka u Francusku i sedmodnevnog putovanja u Pariz koje su joj ujak i ujna priredili.

– Dok smo radili u bašti, unuk me je pre neki dan pitao kako se kaže paradajz na engleskom, a ja sam mu odgovorila da znam poneku reč na francuskom. Objasnila sam mu da se jabuka kaže „pom“, a krompir „pom d ter“. I evo danas mi javljate lepe vesti o mom bratu Filipu – uzbuđena je Biljana.

Biljana Lučić je penzionerka, ima 77 godina i sa suprugom Radosavom provodi vreme u kućici u jednom selu na putu ka Zlatiboru. Venčali su se 1977. godine, o čemu svedoči fotografija iz prethodnog teksta koji možete pročitati OVDE.

Diplomirana je ekonomistkinja i radni vek provela je u banci, a suprug je trgovački putnik. Imaju sina i ćerku i dvoje unučića.

Vest o Biljaninom bratu stigla je dok je bila u subotnjoj nabavci na pijaci u Užicu, a onda joj je ćerka saopštila da je Filip traži i pročitala joj Priču sa dušom.

Nada se skorom susretu sa bratom i kaže da će pre toga obnoviti svoj francuski jezik, kraj vikendice, pod krošnjom lešnika. Kako ih je život razdvojio još pre četiri decenije, sada će imati vremena da natenate uz duge razgovore nadoknade sve propušteno.

Biljana sa suprugom, ćerkom i unučićima

Hvala svim čitaocima koji su učestvovali u misiji „Pronađimo Filipovu sestru“ i deljenjem ove priče na društvenim mrežama doprineli da spojimo davno razdvojene rođake.

Tekst: Nenad Blagojević www.pricesadusom.com (prenos teksta dozvoljen uz link ka www.pricesadusom.com u skladu sa Pravilima korišćenja i uslovima oglašavanja)

1 komentar

Ostavite odgovor