Pronađimo mu SESTRU: Francuz srpskog porekla želi da sazna ISTINU o svojoj porodici, a jedini trag je OVA SLIKA

Važno: Ovaj tekst je objavljen u petak 28. jula uveče, a već u subotu pronašli smo Filipovu sestru.

Kako i gde je baš mene pronašao i zašto je odlučio da ja pokušam da mu pomognem preko Priča sa dušom da otkrije istinu o svojoj porodici, pitanja su na koja nemam odgovore. Ali kako se sve u životu dešava baš onako kako treba, mnogi bi rekli s razlogom, rešio sam da uđem u misiju „Pronađimo Filipovu sestru“.

Naime, Francuz srpskog porekla Filip Arsić, o kojem ništa ne znam, napisao mi je pristojan mejl na francuskom jeziku u kojem je rekao svega nekoliko rečenica o sebi: da živi na istoku Francuske, da ne govori srpski jezik, da želi da sazna istinu o svom ocu koji je preminuo 1985. godine i da jedini trag koji ima je fotografija sa svadbe ćerke očeve sestre. U prevodu, to je Filipova sestra od tetke, odnosno očeva nećaka. Na slici je mladoženja o kojem ništa ne zna, kao i starija gospođa, mladina majka, odnosno Filipova tetka.

Na slici su Biljana sa suprugom i sa svojom majkom, sestrom Filipovog oca Petra

Dodao je u mejlu i da je pisao institucijama u Užicu, gde je sestra Biljana živela sedamdesetih i osamdesetih godina, ali da nije dobio nikakav odgovor.

On ima veoma malo informacija. Ne zna njeno devojačko niti udato prezime, a jedini podatak zapisan na slici jeste datum 24. april 1977. godine i naznaka C. Gora, za koju pretpostavljamo (sada već postajem detektiv) da označava tadašnju jugoslovensku republiku Crnu Goru u kojoj su se mladenci venčali.

Filip je tada imao 12 godina, a sada su mu 52. Profesor je francuske književnosti.

Ispitao sam ga još malo o sestri, a on je odgovorio da on i majka pretpostavljaju na osnovu fotografije da je rođena oko 1940. godine (mada ja bih rekao i posle 1950.) i da je živela Užicu.

Ova druga fotografija je napravljena u Užicu 1972. godine. Filipov otac Petar je u sredini, u tamnoj majici. Njegova sestra je sa njegove desne strane, seda je. Pored automobila je Dragan, a Filip je dečak u Biljaninom naručju

Njegov otac Petar Arsić je umro 1985. godine u Francuskoj, a kako ni Filip ni majka ne govore srpski jezik, nisu imali bilo kakve novosti o porodici na Balkanu posle očeve smrti. Biljana ih je jednom posetila u Francuskoj, u gradiću između Nansija i Strazbura, u maju 1976. godine, a jednom su se čuli tokom ratnih devedesetih godina. U mejlu stoji da Biljana ima dva brata, Svetana i Dragana.

Kada je o podacima o Filipovom ocu reč, on je rođen 1919. godine u Bijelom brdu, blizu Višegrada i u vreme Drugog svetskog rata bio je zarobljen od strane Nemaca, a posle deportovan u Francusku, gde je živeo.

Ukoliko poznajete nekoga u Užicu i okolini, u Crnoj Gori ili u Višegradu, prosledite ovaj tekst i slike, pa da Filipu uz čitanost i snagu Priča sa dušom pronađemo sestru. A informacije mi javite na mejl pricesadusom@gmail.com ili preko fejsbuka kako bih mu preveo na francuski jezik.

Merci beaucoup! Hvala mnogo!

Nastavak teksta koji je objavljen dan kasnije sa informacijom o tome kako smo pronašli Filipovu sestru, pronađite OVDE.

Tekst: Nenad Blagojević www.pricesadusom.com (prenos teksta dozvoljen uz link ka www.pricesadusom.com u skladu sa Pravilima korišćenja i uslovima oglašavanja)

Ostavite odgovor