Nagrada za Priče sa dušom: Tekst o ženama u vojnom orkestru osvojio treće mesto

U oktobru 2015. godine učestvovao sam u radionici za novinare „Žene u uniformi: Kako postati glavna vest?“ u organizaciji Fonda socijalne i demokratske inicijative. Nakon toga napisao sam tekst o ženama iz Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane Stanislav Binički, članicama orkestra sa tradicijom od 1899. godine. Dok sam bio na proputovanju po Gruziji, obradovao me je mejl Nataše Milojević u kojem je pisalo da je moj tekst osvojio treće mesto.

Hvala divnim sagovornicama Mirjani Vukadinović, Nataši Milošević i Danici Rener, a posebno kapetanu fregate Svetozaru Vasileskom, načelniku ovog ansambla, koji je organizovao moju posetu. Priče sa dušom svakog dana imaju sve više čitalaca, a ova nagrada mi je dodatni podstrek da nastavim u istom smeru.

Deo saopštenja:

FOSDI zahvaljuje svim učesnicima i učesnicama, a naročito onima koji su objavili novinske članke ili emitovali priloge na radio ili TV stanicama i portalima. Drago nam je što su učesnici radionica pokazali takvo interesovanje za temu i očekujemo da će se ubuduće baviti pitanjima položaja žena u snagama bezbednosti odbrane u Republici Srbiji, još posvećenije i profesionalnije.

Imamo zadovoljstvo da vas obavestimo o ishodu našeg nagradnog konkursa za najbolje priloge koji su objavljeni – emitovani u periodu od 15.10. do 22.11. 2015. godine.

Žiri u sastavu: Jelka Jovanović, urednica i novinarka nedeljnika Novi magazin, Nebojša Radosavljević, scenarista i reditelj i Dragana Petrović, ekspertkinja za rodne politike, uzeo je u obzir sve objavljene ili emitovane priloge, bez obzira na dužinu, pristup, medij i doneo ODLUKU da se dodele tri ravnopravne treće nagrade i to sledećim autorkama i autoru: Nina Aranđelović, S medija, Radio S, „Dragica Jevtović, načelnica policijske uprave, Užice“, Jelena Diković, Danas, „Diskriminacija prikrivena, vojska je suzbija“ i Nenad Blagojević, portal Priče s dušom, „Žene u vojnom orkestru – čast nam je da sviramo i da nosimo svečanu uniformu.“

FOSDI će vas putem e-maila obavestiti o datumu i mestu održavanja svečanosti na kojoj će se dobitnicima uručiti nagrade. Čestitamo nagrađenima i želimo svima uspešan rad i u Novoj, 2016. godini.

Žiri:

Jelka Jovanović

Nebojša Radosavljević

Dragana Petrović

Za FOSDI,

Nataša Milojević,s.r.

U Beogradu, 25.11.2015.

binicki_1280x899
Ova fotografija nastala je pre nekoliko godina, kada sam prvi put bio u ovom ansamblu – na slici su umetnice i dirigent Igor Mitrović

Ostavite odgovor