Romantični pevači: Kako smo se zaljubili u horu Viva Vox

U godini kada hor Viva Vox slavi deseti rođendan, Irina Simović (24) i Miloš Botić (30), koji su se i upoznali u ovoj umetničkoj grupi, obeležiće pet godina zabavljanja. Neopisiva dobra energija hora koji na nesvakidašnji način obrađuje i izvodi strane i domaće hitove pop i rok muzike doprinela je nastanku brojnih prijateljstava, ali i emotivnih veza poput njihove.

Viva Vox
Hor Viva Vox nastao je zahvaljujući nezaustavljivoj energiji profesorke i dirigenta Jasmine Lorin

Ovi talentovani pevači, sopran i bariton, osetili su „ljubavne varnice” još na audiciji i iz današnje perspektive kažu da je mala verovatnoća da bi se ikada sreli da nije bilo Viva Voxa. Irina i njena drugarica prvobitno su pevale u horu u Velikom Gradištu, pa su po dolasku na studije odlučile da nastave svoj hobi u Beogradu. Otišle su na audiciju, a događaji su se smenjivali kao u nekoj melodrami, jer je u komisiji bio Miloš…

Viva Vox 14n
Horska ekipa uveliko se sprema za veliki koncert 9. maja u Kombank Areni

– Svega se sećam kao da je juče bilo. Ušle su zajedno, a Irina je samouvereno otpevala sve što se od nje tražilo i stvarno bila najbolja od svih. Kada je postala članica Viva Voxa, počeli smo zajedno da se vraćamo kući, da se dopisujemo preko fejsa i, napokon, da se vidimo prvi put van zgrade Poljoprivrednog fakulteta, gde smo imali probe – seća se Miloš.
– Pošto mi je probila glavu o tome kako je odlična u stonom tenisu, rešili smo da proverimo tu njenu tvrdnju, a ja ništa nisam komentarisao, iako sam nekoliko meseci trenirao taj sport. Opklada je glasila – ko pobedi plaća sladoled! Iako je bila bolja, organizovao sam odlazak na svirku, umesto u poslastičarnicu – opisuje Miloš veče kada su počeli da se zabavljaju.

Viva Vox_o
U Pekingu, na jednom od nezaboravnih putovanja

Brigu o godišnjicama vodi Irina, tako što nekoliko meseci unapred podseća Miloša da organizuje proslavu, pobrine se za poklone i sve ostalo. Pričaju mi da, kada su u prilici, važne datume proslavljaju putovanjima ili večerom udvoje.
– Spojila su nas slična interesovanja, smisao za humor, ljubav prema sportu, putovanjima i boravku u prirodi. Miloš me uglavnom iznenadi kada se neočekivano pojavi u čitaonici sa čokoladom u ruci – iskrena je Irina, a njen partner dodaje da ga ona obraduje kreativnim poklonom za godišnjicu ili rođendan.

Viva Vox4_oZaljubljeni pevači kažu da je to što se viđaju na probama i koncertima prednost u njihovoj vezi, imajući u vidu obaveze na poslu i fakultetu. Prvo zajedničko putovanje sa horom bio je odlazak u grad Plock u Poljskoj, a kasnije su posetili i Češku, Austriju, Crnu Goru, Hrvatsku. Za sada su im najveći utisak ostavili Njujork i Peking, iako svako putovanje ima dodatnu draž pošto ga, kako kažu, uvek proživljavaju zajedno.

Viva Vox 0_533x800
Miloš i Irina podelili su sa mnom njihovu „priču sa dušom“

– Osim u horu pevamo i na mestima gde to ne bi trebalo da se radi, pa smo tako pevušili u katedrali u Pragu (smeh). Ponekad pevamo i u snu, a pod tušem se podrazumeva. Na probe najčešće idemo zajedno, ali smo grupisani po glasovima, tako da zapravo sedimo u suprotnim ćoškovima. Doduše, gledamo se preko stola, i ponekad je dovoljan samo jedan pogled da se razumemo – otkrivaju mi pevači koje će publika zajedno sa ostalim članovima hora, na čelu sa dirigentom Jasminom Lorin čuti na spektaklu 9. maja u Kombank Areni.

Tekst: Nenad Blagojević www.pricesadusom.com
Foto: Aleksandar Carević, Viva Vox, privatni album

3 komentara

Kvalitetni partneri se upoznaju na ovakvim mestima koja ih vezuju… Folklor, hor, ples, to su pozitivni nacini da se ljudi druze i sklapaju veze 🙂

Ostavite odgovor