Samohrana mama pravi POSTELJINE ZA BEBE: Nije čekala BOLJA VREMENA, htela je da radi od kuće

Dok je skoro godinu i po dana tražila odgovarajuću ogradicu za krevetac za svog sina Adriana (2), dovoljno kvalitetnu i sigurnu, kako se dete ne bi povredilo prilikom okretanja u krevecu, Jovana Momić (23) iz Bukovca kod Novog Sada počela je da traga i za modernim i atraktivnim tkaninama, a onda i dobila brojne ideje. Znajući koliko je teško opremiti krevetac za bebu u Srbiji, jer je izbor veoma mali, ova dizajnerka nameštaja i enterijera rešila je da napravi nekoliko modela, da objavi fotografije na internetu i vidi da li to može da bude njen novi posao.

Posteljine za bebe Baby Blue
Posteljine kupuju trudnice, ali i majke koje nisu zadovoljne ranije kupljenim posteljinama. To se najbolje vidi kada dete počne da ustaje u krevecu, pa se povredi prilikom pada. Ogradice na tržištu su veoma male, obično samo za uzglavlje, pa mogu da zaštite samo bebu do šest meseci starosti.

Ujedno, kao samohrana majka tražila je posao koji može da radi od kuće i tako svoje radno vreme provede sa sinom. Pronašla je krojačicu, objasnila joj šta želi, a zatim su zajedno napravile nekoliko modela i BabyBlue je počeo svoj život leta 2015. godine.

– Čim su slike objavljene na fejsu, interesovanje za posteljine bilo je toliko veliko da je prevazišlo sva moja očekivanja. Već u decembru bili smo prebukirani porudžbinama. Mnoge mušterije su čekale i po dva meseca na proizvod – priča mi ova mlada mama, koja je hrabro uplovila u privatni biznis.

Jovana Momic Baby Blue
U ponudi su tri modela ogradica sa komplet posteljinama, jastuk, jorgan i ukrasni jastuk, a tu su i štepani prekrivači, ukrasni jastučići, oblak, zvezda. Najtraženiji proizvod je komplet posteljina Gray house.

Najjači vetar u leđa daju joj zadovoljne musterije. Kaže da svakodnevno dobija na desetine divnih poruka pohvala i podrške, koje je često i rasplaču.

– To je ono što me pokreće i što mi govori da nastavim dalje, i onda kada je to dosta teško. Ulaganja i troškovi su veliki, jer radimo samo sa materijalima visokog kvaliteta, koje uvozimo iz inostranstva.

Svaka posteljina urađena je od najmanje tri dezena koje Jovana kombinuje, i duplog sloja punjenja. Punjenje je pričvršćeno sa svih strana i štepano tako da se ne gužva ni tokom stalnog pranja u veš – mašini. Prioritet joj je da posteljina zaštiti bebu, da joj ulepša krevetić i omogući raj za mirne snove.

Jovana Momic posteljine za bebe
Oduvek sam bila inspirisana bebama i moj cilj je da stvorim najbolji mogući proizvod, od najkvalitetnijih materijala do najpreciznijeg šivenja – kaže Jovana.

Jovana je po zanimanju dizajnerka nameštaja i enterijera, ali, kako kaže, nažalost, u Srbiji skoro da nema posla za njenu struku. Od svoje sedamnaeste godine bavila se prodajom garderobe putem interneta, ali u toj oblasti nije mogla da ispolji svoju kreativnost. Zato je tragala za nečim što bi mogla da proizvodi i nije ni slutila da će to biti baš posteljine za bebe.

Jovana Momic i Adrian
Jovana sa sinom Adrianom

– Adrian se raduje svakom novom proizvodu. Veoma je miran i poslušan, pa uspevam da radim pored njega čak i ako celog dana imam posla. Dosta vremena provodim i kraj računara, jer je to, za sada, jedino prodajno mesto. Nemam sopstvenu radionicu, ali radim na tome i nadam se da će se u skorije vreme moji proizvodi naći i u prodavnicama bebi – opreme. Što se tiče odmora, trenutno nemam vremena da se posvetim samo sebi. Trudim se da svoju zamisao ispunim i da dođem do nekog cilja, a da pri tom svoje vreme posvetim i sinu – ispričala je mlada mama za Priče sa dušom i poslala poruku budućim preduzetnicama.

– Mislim da mnogi čekaju neka „bolja vremena”, da im nešto padne sa neba ili pak da će super zaraditi ako kopiraju one kojima posao dobro ide. Nismo svi sposobni za sve poslove. Posao treba da bude naša sopstvena ideja, nešto novo, ono u čemu možemo sebe da pronađemo i, pre svega, da nađemo tržište koje nije prezasićeno. Shodno svojim sklonostima, treba preuzeti rizik i hrabro krenuti ka realizaciji. To nije lako, pogotovo ako ste majka, pa još sami u poslu, ali uz dobru ideju, posvećenost i rad – sve je moguće – sigurna je Jovana.

Tekst: Nenad Blagojević www.pricesadusom.com (sva autorska prava zaštićena, a prenos teksta dozvoljen u skladu sa Pravilima korišćenja i uslovima oglašavanja)

Fotografije: BabyBlue by Jovana Momić

Ostavite odgovor