Venčanje iz snova: Novosađani rekli „da” na Sejšelima

Ona je nosila dugu haljinu bež boje, a on lanenu belu košulju i bele bermude, koje su, doduše, kupili sat vremena pre venčanja jer je njegov prtljag izgubljen na aerodromu.

Pošto su u koferu ostale i burme, par iz Novog Sada morao je da improvizuje, pa su pazarili i šareno prstenje u suvenirnici hotela. Venčanje je održano u 13 sati, na plaži, a večera im je poslužena pored bazena.

Mladenačku tortu doneli su zaposleni iz agencije 7 south, koja je organizovala venčanje, a mladenci su u dogovoru sa koordinatorom odabrali željeni ukus.

Sejseli372183_n
Na Sejšelima im se dopala hrana, pogotovo riba red snaper, ali i minijaturne banane, passion fruit i kokos

Ovo je tek deo doživljaja koje su Slađana Rajković Krnjaić (30), poreklom iz Mrkonjić Grada i Dragan Krnjaić (31) iz Vršca, imali na Sejšelskim ostrvima, maloj ostrvskoj državi u Indijskom okeanu, u kojoj su rekli sudbonosno „da”.

Pošto nisu želeli tradicionalnu svadbu, profesorka engleskog jezika i književnosti i programer dogovorili su se da se venčaju daleko od gužve, kafane i muzike, a da po povratku sa Sejšela organizuju proslavu za uži krug ljudi.

Kažu da se nisu mnogo brinuli o tome da li će drugima nedostajati običaji, već su želeli da oni prvenstveno budu zadovoljni.

Sejseli 716383_n

– Mart i april su najtopliji meseci, a na dan našeg venčanja izmereno je oko 30 stepeni. Za to vreme u Srbiji je bilo oblačno, sveže i kišovito. Sejšeli su divni, pa nije teško biti i sada pod utiscima. Dok gledamo fotografije kao da iznova sve proživljavamo – pričaju mi.
– Agencija koja organizuje venčanje ujedno obezbeđuje i svedoke i to obično bude neko od organizatora ili radnik na recepciji. Mi smo imali ideju da obavimo i crkveno venčanje pa smo pozvali pravoslavnog sveštenika, oca Sergiosa i njegovu suprugu Vesnu, koji žive na Sejšelima, da se upoznamo i porazgovaramo. S obzirom na to da je u tom periodu bio pravoslavni post, taj čin smo obavili u Srbiji, a njih dvoje smo uzeli za kumove. Oni su divni ljudi, baš kao i njihova ćerka Srđana. Ostali smo u kontaktu, a prisustvovali smo i molitvi na praznik Cveti u tamošnjoj pravoslavnoj crkvi, kojoj je prisustvovalo desetak vernika, od kojih su najbrojniji bili Rusi – objašnjava Slađana.

Sejseli 8814836_n
Mladenci sa kumovima

Ideja o venčanju na egzotičnoj destinaciji sinula im je tokom jednog roštiljanja sa prijateljima na Fruškoj gori. Prva opcija bio je Tajland, međutim, kada su saznali da brak sklopljen tamo nije zakonski priznat kod nas, potražili su neke druge države i odabrali najprimamljiviju – Sejšelska ostrva.

Sejseli 40995268_n
Pre venčanja zabavljali su se svega 9 meseci, ali su se dugo poznavali, još od maturske ekskurzije u srednjoj školi, u Crnoj Gori

– Tamo smo proveli 10 dana. Odseli smo u hotelu Berjaya Beau Vallon Bay Resort & Casino na Maheu, a na tom ostrvu na kojem se nalazi i glavni grad Viktorija, proveli smo najviše vremena.
Ovo putovanje ujedno im je bilo i medeni mesec, a oboje se nadaju da će tamo proslaviti i godišnjicu braka. Kažu da bi bilo lepo da, pošto trenutno čekaju prinovu, i sa svojom decom jednog dana odu na najegzotičniji arhipelag na svetu.

Pročitajte još:

PRAVOSLAVNI SVEŠTENIK NA SEJŠELIMA

VOLONTERKA NA SEJŠELIMA

Putopis sa Sejšela je ovde.

Tekst: Nenad Blagojević www.pricesadusom.com
Foto: privatni album

1 komentar

Ostavite odgovor