Fotografija dizajnera iz Aranđelovca odabrana za etiketu mineralne vode Knjaz Miloš

Šetajući se parkom Bukovičke banje jedne julske večeri 2021. godine, dizajner i fotograf Dejan Kovačević (39) primetio je raskošne krošnje stabala kako nad Paviljonom Knjaza Miloša stvaraju prizor kao sa razglednice.

Za Priče sa dušom kaže da je u tom trenutku morao taj prizor da zabeleži za portal Vidi Aranđelovac čije sadržaje uređuje, ali i za ličnu kolekciju.

Tri godine kasnije upravo ta Dejanova fotografija čuvenog aranđelovačkog paviljona u stilu secesije, u narodu poznatijeg kao „Biveta“ osvanula je na etiketi mineralne vode Knjaz Miloš.

Reč je ograničenoj seriji flaša „Ponos u srcu svakog grada“, koja je trenutno u prodaji širom zemlje.  

„Fotografišem grad i poznate turističke tačke, ali putujem i po šumadijskim selima, gde beležim momente iz netaknute prirode. Međutim, poslednjih godina video-format je dominantniji u mom poslu i na tržištu, pa je sve više i takvog sadržaja na mojim uređajima“ (DEJAN)

„Tim agencije koja radi ovu kampanju za kompaniju Knjaz Miloš pronašao je moju fotografiju na portalu Vidi Aranđelovac.“

„Spomenutu sliku postavio sam tamo pre nekoliko godina i to u sklopu enciklopedijskog članka o Paviljonu. Ideja mi se odmah dopala i bio sam uzbuđen što je baš moja fotografija među brojnim drugim fotografijama na internetu odabrana za etiketu“, kaže Dejan koji poseduje više od 10.000 fotografija različitih lokaliteta iz Aranđelovca.

Na Dejanovim slikama nekada je isti objekat u različito doba dana, a nekada u sva četiri godišnja doba.

Dejanova omiljena mesta u Aranđelovcu su Bukulja, Bukuljsko jezero i njegovo porodično dvorište na ulazu u grad. Tu u senci jednog izuzetnog hrasta voli da provodi slobodno vreme.

„Mir i spokoj koji se rađaju u meni dok sam na ovim mestima ni sa čim se ne mogu meriti, pa zbog toga i biram da radim i živim u Aranđelovcu. Najjednostavnije, ali mnogima često i nedostupne stvari su: mir i priroda, šume i planine, a svega toga u Aranđelovcu imamo na pretek.“

Paviljon koji se našao na etiketi mineralne vode Dejan posećuje i u slobodno vreme, jer kako kaže „u njemu rade izuzetni, vrlo susretljivi ljudi koji znaju brojne interesantne činjenice o tom objektu“.

„Posebno bih izdvojio gospođu Krstinju koja je uvek tu da svojim prijatnim pristupom izađe u susret svim turistima, pa i meni kao redovnom posetiocu.“

„Često se okrepim lekovitom vodom na jednom od tri izvora vode koji se nalaze u Paviljonu.“

„Dopada mi se i što se u njemu tokom godine održavaju izložbe značajnih umetnika i njihovih dela i što se na taj način pored arhitektonske vrednosti uvećava i njegova sveukupna vrednost.“

„Siguran sam da je to, pored predivnog i tužnog Starog zdanja, jedan od najlepših objekata u gradu, koji svedoči o Aranđelovcu iz prošlosti, nekadašnjem gospodskom i kraljevskom gradu“, rekao je Dejan Kovačević za Priče sa dušom.

Autor teksta: Nenad Blagojević; Fotografije: Dejan Kovačević; Tekst je dozvoljeno preneti na drugi sajt uz objavu izvora i linka ka sajtu www.pricesadusom.com i uz potpis fotografa.

Za naručivanje ovog bestselera – turističkog vodiča kroz Šumadiju kliknite na sliku iznad.

Ostavite odgovor