Počeli sa FITNESOM, danas treniraju MLADE VATERPOLISTE

Istorijski uspeh juniorske vaterpolo reprezentacije Srbije i osvojeno zlato na Evropskim olimpijskim igrama u Bakuu, osim za igrače i najuži tim, prvi i je i veliki rezultat i u karijerama mladih trenera za fizičku pripremu Bojana Avramovića (29) i Mladena Opačića (29). Ova dva prijatelja od jesenas brinu o kondiciji vaterpolista reprezentacije i Vaterpolo kluba Partizan, i kada je o poslu reč profesionalno su povezani još od najmlađih dana. Rukomet su trenirali u Crvenoj Zvezdi od trinaeste godine, pohađali su istu srednju školu, studirali zajedno na DIF-u, i pre tri godine otvorili fitnes studio Top gym.

baku 2015
Mladen je pohvalio organizaciju Evropskih olimpijskih igara, koja je, kako kaže, bila na vrhunskom nivou

– Obojica radimo kao kondicioni treneri na fizičkoj pripremi vaterpolista, odnosno vodimo treninge van vode. Mladen radi sa mlađim juniorima (17 godina i mlađi) koji su osvojili zlato u Bakuu, dok su u mojoj grupi univerzitetska reprezentacija, koja se nedavno vratila sa Univerzijade iz Koreje gde je osvojeno četvrto mesto, i stariji juniori (20 godina i mlađi). U Partizanu treniramo i seniore, juniore i kadete – priča mi Bojan.
– Uspeh iz prestonice Azerbejdžana obeležili smo prijemom na aerodromu i kod predsednika države, i nakon toga našim privatnim slavljem – kaže Mladen.

Pošto imaju dosta obaveza, Mladen i Bojan se svakodnevno smenjuju i prave precizan plan. Ako jedan radi sa vaterpolistima pre podne, drugi je sa klijentima u fitnes studiju, i obrnuto.
– To što se dugo poznajemo i što smo prijatelji bitno je za funkcionisanje naše firme, ali ne i presudno. Jedno je druženje na žurki ili slavi, a drugo profesionalni odnos prema poslu. Razumemo se dobro, imamo isti način razmišljanja kad postavljamo ciljeve i zato nam posao ide uzlaznom putanjom – iskreni su ovi školovani sportisti.

– U svakom poslu racio mora da nadvlada emocije i tada možete biti sigurni da ste na dobrom putu – nadovezuje se Mladen.

vaterpolo reprezentacijaPitao sam ih i u kojoj meri je vaterpolo danas interesantan dečacima i da li se nove generacije interesuju za ovaj sport.

– Vaterpolo nije toliko popularan da bi se o njemu pričalo kao o fudbalu ili o košarci. Sigurno je da manje dece trenira ovaj sport nego što bi trebalo, ali to je i zbog problema nedovoljnog broja sportskih objekata i bazena. Takođe, kvalitet se uglavnom koncentriše u Partizanu, odnosno u Beogradu, pa tim koji treniramo nema ravnopravne protivnike koji bi ga učinili još uspešnijim – rekao mi je Bojan, koji kao i Mladen ove vreme dane provodi uglavnom u fitnes studiju, jer za bazen, zbog posla, nemaju vremena.

Bojan i Mladen 009_1067x800
Obojica su od devete godine trenirali prvo košarku, a onda rukomet: Mladen i Bojan u njihovom studiju sprovode specijalan program redukcije telesne težine, u kombinaciji sa koučingom

Tekst: Nenad Blagojević www.pricesadusom.com
Foto: Nenad Blagojević www.pricesadusom.com, privatni album

Ostavite odgovor