Neobičan hobi studentkinje ekologije: Moje romantične poruke u boci

U svaku bocu sa porukom apsolventkinja Biološkog fakulteta Ivana Paunović (26) iz Beograda stavlja stilizovano parče papira sa tekstom. Trudi se da motiviše svoje mušterije da sami napišu šta žele ili da joj ostave fotografiju ili samo njima svojstven simbol. Među porudžbinama najviše ima ljubavnih poruka za godišnjice veze i braka, a zatim slede rođendani i venčanja, kao i krštenja, diplomiranja i rastanci od dragih prijatelja.

Romanticne poruke– Jedna od najlepših bila je poruka roditelja svojoj tek rođenoj bebi. Pretežno ja osmišljavam dekoraciju, ali se dešava da se i kupci osmele. U ponudi imam više od 40 modela flašica, najviše srcolikog oblika – priča mi Ivana, koja se ovim hobijem bavi već dve godine.

Romanticne poruke_600x800
Cene Ivaninih boca kreću se od 400 do 900 dinara

Do sada je izradila oko 900 romantičnih boca, a za jedan komad treba joj nekoliko sati i, duže, kad suši materijal. Interesovanje kupaca u toku godine se menja, pa oko Nove godine i Dana zaljubljenih radi i više od 12 sati dnevno.

– Još uvek nemam svoju radionicu. Sva čarolija se dešava u stanu na Bežanijskoj kosi, u kojem živim, u sobi koju sam prilagodila potrebama izrade boca. Od alata imam šarenolike trakice, priveske, boje i lakove, i naravno pincetu bez koje ne bih mogla ni da mrdnem, posebno kada su u pitanju boce ukrašene presovanim laticama cveća – objašnjava mi.

Poruke u boci
Najudaljenija tačka na koju su stigle njene rukotvorine je Amerika, a tu su i Holandija, Nemačka, Slovenija i Makedonija

Ivana je veoma romantična osoba i kaže da svojim najdražim osobama često priređuje divna iznenađenja. Jedna boca bila je potpuno drugačija od drugih, unikatna i jedinstvena baš kao što je u njenom životu osoba kojoj je poklonila.
– Verujem da sitni znaci pažnje mnogo znače u građenju i održavanju odnosa. Zato mi je srce puno kada znam da svojim radom i idejama pomažem ljudima u tome. Dešavalo se da sam sa svojim mušterijama osmišljala veridbe, romantične filmove pa čak i načine kako da se pomire sa dečkom ili devojkom. Verujem da je za posao kojim se bavim zaista potrebna romantična duša i veliko srce jer jedino tako možete da razumete najiskrenije potrebe kupaca proizvoda kao što su Romantične poruke u boci.

Ivana Paunovic 00
Članica je upravnog odbora udruženja Mladi za turizam, a učestvuje i na međunarodnim trening kursevima i volonterskim kampovima

Do diplome je dele dva ispita, pa se nada da će i to uskoro ostvariti. Za sada želi maksimalno da se posveti karijeri u ekologiji i turizmu, pa će joj romantične boce još neko vreme biti hobi. Ali, kako reče Ivana, nikad se ne zna u kom pravcu život može da je odvede.

Tekst: Nenad Blagojević www.pricesadusom.com
Foto: privatni album, www.porukauboci.webstarts.com

2 komentara

Ivana svaka cast na tvojim radovima,samo tako nastavi i zelim ti puno uspeha od srca.
Hvala Nenadu Blagojevicu sto pomaze mladim talentima jer je Nenad profesionalac u svom poslu.

Ostavite odgovor