Najmlađi pobednik u istoriji Slagalice: Čačani su slavili sa mnom

Skromno i staloženo, onako kako je sa prijateljima obeležio pobedu u 88. ciklusu Slagalice, najpopularnijeg kviza u Srbiji, tako je i odgovarao i na moja pitanja dok smo pili sok u centru Beograda. Čačanin Marko Jelić ima 23 godine i prema informacijama kojima raspolažem, najmlađi je pobednik kviza koji skoro svaka porodica u našoj zemlji gleda u 19 sati na Prvom programu Radio televizije Srbije.

Marko Jelic Slagalica 2_600x800– Sestra Marija i drugari Srđan, Nikola i Aleksandar bili su sa mnom u studiju tokom finalne emisije. Sestra je javila mojima, otac je vest najnormalnije primio, dok je majka, pošto je šetala, morala da sedne jer je zaplakala od sreće. Dobio sam dosta čestitki i SMS poruka, čak i od ljudi koje ne poznajem. Komšije iz Čačka pratile su svaku emisiju, za njih sam junak. Na leto, kad okupim društvo još jednom ću proslaviti pobedu – priča mi Marko, koji će novčani iznos od 200.000 dinara uglavnom potrošiti na putovanja, dok je proizvode iz Tehnomanije poklonio roditeljima.

– Tehnologija u kući je bila poprilično zastarela pa sam im kupio novi računar i televizor – iskren je.

Marko Jelic Slagalica 005_600x800
Kao đak Čačanske gimnazije učestvovao je u kvizu Zdravo Evropo, a danas često sa prijateljima ide u beogradski bar Baranoja gde se organizuje kviz u kojem pobednička ekipa ne plaća piće

Nadmetanje je trajalo dva meseca, a Marko je učestvovao u 14 emisija. Ranije je nebrojano puta slao prijave nadajući se da će ga pozvati, a kada je saznao da se za jedan ciklus prijavi i po 2.500 ljudi, shvatio je da je bio srećne ruke.
– Porodično godinama gledamo Slagalicu i pred televizorom sam uvek bio odličan. Omiljene igre su mi Ko zna, zna i Moj broj, a najbolje sam potkovan znanjem iz geografije i sporta. Nikad nisam igrao igrice, nemam ni fejsbuk, a od detinjstva čitam knjige, zanimaju me geografski i istorijski atlasi, stari filmovi, obrazovni program – kaže Marko i seća se da je u osnovnoj školi išao na takmičenja iz matematike, hemije, fizike, engleskog jezika.

Marko Jelic Slagalica_600x800
Slikao se sa voditeljkom Kristinom Radenković i upoznao se sa supervizorkom Milkom Canić

– Uspeh mi je bio najbitniji i ne bih imao ništa protiv i da nisam dobio nagrade. Finale mi je bilo najuzbudljivije jer sam preokrenuo rezultat i pobedio – ispričao mi je Marko, koji će na nagradno putovanje na Skiatos povesti svog cimera Srđana, nakon čega će posetiti Građevinijadu, Evropsko prvenstvo u košarci u Berlinu, a zatim prionuti na učenje na master studijama Pravnog fakulteta.

Ako ste propustili finalnu emisiju u kojoj je Marko pobedio Danijela Predarskog, kliknite ovde i pogledajte je.

Tekst: Nenad Blagojević www.pricesadusom.com
Foto: Nenad Blagojević www.pricesadusom.com, privatni album

2 komentara

Svaka cast Marku, ali je apsolutno nekorektno prema ostalim takmicarima reci da je najmladji pobednik u istoriji slagalice, jer to naprosto nije tacno! Evo ja licno znam Marka Obradovica iz Krusevca koji je osvojio cini mi se peti ciklus kada je jos uvek isao u gimnaziju! I mislim da nije jedini koji je mladji od ovog Marka. A ovom Marku sve najbolje zelim u daljem zivotu i radu!

Ostavite odgovor