Složni drugari sa FON-a: Pokrenuli biznis u Dubaiju, sada rade za ceo svet

U Srbiji su ga pitali „kako živiš“, a u Dubaiju „gde radiš“. U Beogradu su ga okruživali voždovački soliteri, a u Ujedinjenim Arapskim Emiratima neboderi od 100 spratova. U gradu raskoši, zlata i dijamanata jedna nedelja proleti mu kao dan u Beogradu. U srpskoj prestonici radio je u stanu od 40 kvadrata, nedaleko od svog doma, a u Dubaiju živi još bliže svog poslovnog prostora u zgradi Media sitija.

Sa Veljkom Vasicem 1_1024x768
Ove godine Veljko je našao vremena da poseti Beograd i Exit i da se odmori u Budvi: Popili smo kafu u centru Beograda

Mladi Veljko Vasić (27) sa svojim poslovnim partnerima i drugarima živi san o kojem je maštao još dok je srpskim kompanijama, koje nisu imale internet sajtove, nudio svoje usluge, hodajući Bulevarom Kralja Aleksandra od jedne do druge i boreći se za mesto na tržištu. Da bi otvorili firmu, ambiciozni momci pozajmili su pre skoro četiri godine 3.000 evra i već posle tri meseca vratili dug. Ni u jednom trenutku nisu poslovali u minusu i nisu uzimali kredite. Baš kao što sada žive, brzo i efikasno, tako je i biznis koji su pokrenuli, zahvaljujući kvalitetu, napredovao munjevito.
– Sećam se da su moji roditelji bili u čudu kada smo sa petoro zaposlenih rešili da napustimo taj stančić i preselimo se na novu lokaciju. Rekao sam im: „Moramo da izađemo da bismo sutra imali svoju zgradu“ i sada smo na putu da to i ostvarimo. Predstavništvo u Dubaiju otvorili smo pre dve godine i do sada smo ukupno imali oko 200 klijenata – priča mi Veljko, koji kompaniju CreITive vodi sa kolegama sa Fakulteta organizacionih nauka.

Veljko Vasic 3
Njihova priča je privukla medije: Na intervjuu za televiziju

– Mi smo digitalna marketinška agencija i specijalizovani smo za razvoj veb sistema, mobilnih i veb aplikacija i start apova. Vuk i ja smo u Dubaiju gde tražimo inostrane klijente, prodajemo uslugu, koja se pruža iz Beograda. Sa kolegama iz Srbije svakog dana smo u kontaktu preko skajpa i imamo online jutarnje sastanke. U Dubaiju ima dosta kompanija iz Indije koje posluju u dve države kao i mi, ali slobodno mogu da kažem da Balkanci imaju više smisla da shvate klijente i ponude kvalitetniju uslugu. Jedan od naših projekata je portal Naš biro, informator o zaposlenju i lepim pričama za naše ljude koji žive na Bliskom istoku – kaže.

Veljko mi je rekao i da u CreITivu svi rade kao jedan i da se trude da što pre stignu do cilja.
– Kad smo otvorili firmu bili smo na nuli, jer nismo išli na zaradu u Srbiji, već na kvalitet i prodaju usluge u inostranstvu. U Beogradu sada imamo skoro 30 zaposlenih, od kojih je veliki broj diplomirao na FON-u kao i mi, ali od toga su nam važniji njihova ambicija, posvećenost, želja za učenjem i prirodnost. Na samom početku, osim programera, niko od zaposlenih nije imao prethodno radno iskustvo – kaže ovaj master organizacionih nauka sa smera elektronsko poslovanje, i ponosno dodaje da plate nikad nisu kasnile.
– Nije bitan broj ljudi koji radi nego međusobna podrška i poverenje. Dajemo milion posto sebe i zalažemo se maksimalno. Sada nam nedostaje novi izazov u koji ćemo krenuti posle Ujedinjenih Arapskih Emirata, a to je Amerika – siguran je Veljko.

Tekst: Nenad Blagojević www.pricesadusom.com
Foto: privatni album, Nenad Blagojević www.pricesadusom.com

3 komentara

Koliko ste platili ovaj tekst?
Secam se ovih momaka sa FONa. Clanovi omladine politickih stranaka, mesetari u nastajanju. Varali su studente prilikom organizacije zurki, ekskurzija, proslava. Marketing manekeni.

Cao Marko, hvala na podrsci. Vrlo se dobro zna da niko od osnivaca kompanije nije nikada pripadao politickoj partiji, niti je bilo koga varao tokom studiranja. Hvala puno na komplimentu u poslednjoj recenici, dobijali smo ponude od modeling agencija ali smo ipak odlucili da se fokusiramo na firmu. Sve najbolje, pozdrav!

Poznata ekipa sa faksa. Glavni profiteri apsolventske ekskurzije. Molili za glas u izborima za studentski parlament od svakog posebno. Glavni profiteri organizacije apsolventske veceri. Tukli se sa kolegama zbog toga.

Na faksu glasni, bucni, nevaspitani i nadobudni…U znanju i poslu osrednji. Zelim im svu srecu u poslu ali takvu sarenu lazu mogu samo i da prodaju Arapima. Evropa ni Amerika nisu trzista za njih.

Ostavite odgovor