Turista u svom gradu: Proveo sam 24 sata u francuskom hotelu sa pogledom NA KALEMEGDAN

Praktično nevidljiv dok ne uđete u Tržni centar Rajićeva, novi hotel sa četiri zvezdice otvoren je u Beogradu i to na četvrtom spratu te velike zgrade na kraju Knez Mihailove ulice. Reč je o lancu hotela Mama Shelter, u vlasništvu porodice Trigano iz Pariza, kreativnih ljudi koji su osmislili neobičan koncept „kao kod mame“ u kojem od 2008. godine uživaju turisti na nekoliko strana sveta.

Prvenac je bio u Parizu, a osim u još tri francuska grada (Bordo, Lion, Marselj) Mama Shelter postoji u Los Anđelesu, Rio de Žaneiru i od marta 2018. i u Beogradu.

U pripremi je i novo zdanje u Pragu, kao i još jedan hotel u Parizu.

Kao frankofoni novinar u Srbiji, sekretar srpske sekcije Udruženja frankofonih novinara iz Pariza, turistički vodič na francuskom jeziku i vlasnik agencije za turističke usluge, bio sam u prilici da posetim hotel nekoliko dana pre otvaranja, da se sretnem sa vlasnicima kao i da tamo prenoćim.

Hotel ima 125 soba, veliki restoran i terasu koja gleda na Beogradsku tvrđavu i Kalemegdan.

Kako su mi rekli vlasnici, njihovi restorani dobro posluju, pa očekuju da će i ovo mesto privući kako strance, ali i Beograđane koji će sa krova hotela napraviti pauzu u svojim brzim životima.

Zaposleni su birani na poseban način, pa svako ima svoj lični stil koji se odlično kombinuje sa šarmom hotela. Neposredni su i otvoreni, uštogljenosti nema, što mi se posebno dopalo u poređenju sa radnicima drugih hotela u srpskoj prestonici.

Spavao sam u sobi 405. Restoran i recepcija su na četvrtom spratu tržnog centra, a do soba vode dva prolaza kojima se stiže do dve dodatno izgrađene kule.

Prostor je veoma funkcionalan, krevet udoban i veliki, kupatilo takođe.

Natpis na ogledalu „Mama loves you“ i maske crtanih junaka na lampama simpatična su dobrodošlica. Možete i da ih kupite, cena je 1.200 dinara.

Doručak je u srpsko-francuskom stilu, u formi samoposluženja, ali bilo je drugih specijaliteta.

Primetio sam čvarke i ajvar, što je super za inostrane goste, ali i slatku varijantu iz Pariza, sa puterom i džemom.

U večernjim satima u restoranu će biti služene i pice, kao i jela domaćih i inostranih kuvara.

Restoran kao i ceo hotel obiluje tradicionalnim motivima sa Balkana upakovanim u moderan fazon, kao i crteži i slike koje je radio poznati umetnik iz Francuske.

Da bi oslikao plafone i stotine metara kvadratnih na zidovima Benjamin Saillard je boravio u Beogradu skoro tri meseca.

Intervju sa vlasnicima Mama Sheltera pronađite OVDE.

Tekst: Nenad Blagojević; Fotografije: Nenad Blagojević, Mama Shelter; Napomena: Tekst je dozvoljeno preneti na drugi sajt uz objavu linka ka sajtu www.pricesadusom.com u tekstu i na kraju teksta. Prenos u štampane medije nije dozvoljen. Hvala vam što poštujete autorska prava.

Ostavite odgovor