Završen festival INTERFER: Nenadu Blagojeviću i Pričama sa dušom diploma za društveno-odgovornu REPORTAŽU

Osmog oktobra 2017. godine u Beogradu svečano su dodeljene nagrade i diplome novinarima, fotografima i autorima reportaža na 22. Internacionalnom festivalu reportaže INTERFER „Zlatna Nika“.

Prethodnih godina učestvovao sam kao novinar nedeljnika za koji sam tada pisao, ali prvu diplomu dobio sam sa svojim sajtom Priče sa dušom.

Prijavio sam se sa reportažom „Petorka o kojoj bruji Srbija: Ovo su profesori jedine muzičke škole za đake sa sela“ u kategoriji društveno-odgovorna reportaža. Nagrade i diplome uručene su nam na svečanosti u Press centru Udruženja novinara Srbije, kada je direktorka festivala Tamara Popov u ime Direkcije festivala saopštila da je u pet kategorija prijavljeno više od 300 reportaža, iz Srbije, regiona i sveta.

Autori su se takmičili u kategorijama: TV, radio, novinska, foto i društveno-odgovorna reportaža.

Grand Prix festivala- statuu Zlatne NIKE dobila je Jelena Božović za reportažu „Jeka stare pruge” koja je emitovana u programu Radio-televizije Srbije.

U kategoriji u kojoj su nagrađene Priče sa dušom, prvo mesto i statua Zlatna Nika pripala je Tamari Grujić za serijal emisija „S Tamarom u akciji“ u produkciji Triangl, drugo mesto Dejanu Nikoliću za reportažu „Nas je 10 odsto” (Media advertising) i Dušanu Vojvodiću za prilog „Kap” (ZA Media), a treće Nemanji Stankoviću za reportažu „Sokaci crnih marama” emitovanoj na televiziji Prva. Spisak ostalih dobitnika pronađite OVDE.

Ovo je drugi put da su Priče sa dušom primećene i nagrađene na festivalima. O nagradi koju sam dobio 2015. pročitajte na ovom linku.

Reč je o internet projektu o životnim pričama koji sam pokrenuo 2014. godine, odnosno sajtovima na srpskom i francuskom jeziku, koje mesečno poseti oko 120.000 čitalaca iz Srbije, regiona i dijaspore. Otkad imaju svoju francusku verziju Priče sa dušom beleže porast čitanosti u Francuskoj, Belgiji, Švajcarskoj i zemljama severne Afrike.

Hvala svima na poverenju.

Nenad Blagojević, Priče sa dušom

2 komentara

Ostavite odgovor